SCHWENK Norge blir ny medeier i Vestfold Betong

Hokksund Betong og NOBI etablerte i fellesskap Vestfold Betong AS i 2014. Nå har SCHWENK Norge AS kommet til enighet med NOBI om å kjøpe deres eierandel på 50 prosent av selskapet.

Det betyr at Hokksund Betong skal fortsette å eie Vestfold Betong, sammen med SCHWENK Norge som er en kjent sementleverandør i det norske markedet.

– Siden fabrikken på Borgeskogen startet betongproduksjon i april 2015 har selskapet hatt god vekst, og styrer mot rekordomsetning i 2020 på cirka 40 millioner kroner, heter det i en pressemelding.

Daglig leder i NOBI, Espen Mikalsen, sier at det har vært et meget godt samarbeid mellom NOBI og Hokksund Betong helt siden de etablerte selskapet.

– Sammen med dyktige medarbeidere i Vestfold Betong har vi bygd opp selskapet fra null til 40 millioner i omsetning. Når SCHWENK kom på banen og ønsket å kjøpe seg inn i Vestfold Betong vurderte vi det som et riktig tidspunkt å selge vår andel. Jeg er overbevist om at Vestfold Betong vil fortsette den positive utviklingen i samarbeid med Hokksund Betong og den nye eieren, sier Mikalsen i meldingen. Frem til nå har han vært styreleder i selskapet.

Daglig leder i SCHWENK Norge AS Norge, Jukka Hirsimaki, påpeker at dette er den første investeringen selskapet gjør i Norge som ligger utenfor det å være en ren sementleverandør.

– Nå som vi går inn i Vestfold Betong blir vi en større del av verdikjeden. Vi ser på dette som en spennende investering og ser frem til å bidra til å utvikle selskapet videre. Samtidig vil jeg understreke at vi på kort sikt ikke har planer om å gjøre store investeringer innenfor betongproduksjon i Norge. Nå blir det spennende å se hva vi kan få til sammen med Vestfold Betong, sier Hirsimaki.

Hans-Georg Skjelbred som er daglig leder i Vestfold Betong er glad for at eierne har langsiktige planer for selskapet.

– I denne prosessen har både Hokksund Betong, og SCHWENK som ny eier, vært tydelige på at de ønsker å investere for videre vekst. Etter over fem års drift har vi fått et godt fotfeste i Vestfold-markedet, og vi skal fortsette å yte full innsats videre, sier Skjelbred.

Snarveier

Bestill betong

Vi hjelper deg å velge riktig betong og våre sjåfører er hjelpsomme på byggeplassen.

Våre produkter

Vi leverer de fleste typer ferdigbetong i tillegg til betongklosser i ulike størrelser.