Fugefrie gulv

Flere og flere entreprenører og byggherrer etterspør fugefrie gulv. Det å støpe uten fuger har mange fordeler både praktisk, estetisk og økonomisk. De siste årene har utviklingen av metoder og produkter for fugefrie gulv gitt svært gode resultater.

Utfordringer med fuger og støping av store gulvflater kan være riss, svake overflater, kantreising og fuger som skaper problemer under drift. Fordeler med å kunne støpe større felter uten fuger er at man oppnår rettere flater som igjen gir et estetisk bedre resultat. Uten fuger oppnår man også større fleksibilitet hvis rominndelingen senere skal endres. Du slipper også kantreising og fuger som blir ødelagte og gir rehabiliteringsbehov over tid.

Fugefrie gulv bidrar også til at konsulenter og de som arbeider med byggplanlegging i mindre grad trenger å ta hensyn til rissanvisninger og fuger både med tanke på eventuelle fallretninger eller plassering av vegger og søyler. Og for de gulvene som f.eks. skal flislegges er det også en fordel da flisleggerne sparer tid på å lage rissanvisere og fuger i underlaget. Man unngår både støv og søling med vann og ikke minst sparer tid på selve flisleggingen da man slipper å ta hensyn til konstruksjonsfuger.

Vårt søsterselskap, Hokksund Betong, samarbeider med Mapei som har utviklet gode løsninger for fugefrie gulv bl.a. i samarbeid med Betong Øst. Kort fortalt lages det en betong som er mye mer volumstabil, også kalt svinnkompensert betong. Det tilsettes et ekspanderende tilsettingsmateriale som skaper en ekspansjon de første døgnene, samt en komponent som reduserer svinnet i betongen. I tillegg brukes stålfiber som fordeler og demper spenninger både i ekspansjons-/oppspenningsfasen og i svinn-/avspenningsfasen.

Om noen av dere ønsker å vite mer om mulighetene og løsningene rundt fugefrie gulv oppfordrer vi dere til å ta kontakt med oss.

Snarveier

Bestill betong

Vi hjelper deg å velge riktig betong og våre sjåfører er hjelpsomme på byggeplassen.

Farget betonggulv

Våre produkter

Vi leverer de fleste typer ferdigbetong i tillegg til betongklosser i ulike størrelser.